Doorslagzone

Meer informatie:

Planning

 • medio
  2019

  Overeenkomst getekend NEOO/Koopmans

 • September
  2019

  Ontwerpbijeenkomst Pleinen en Verbindingen City

 • mei
  2020

  Voorlopig Ontwerp (VO) gereed

 • Juni/ juli
  2020

  Belanghebbenden raadplegen over VO

 • Najaar
  2020

  Definitief Ontwerp (DO)

 • Q2
  2021

  Start bouw


 • 2024

  oplevering eerste woningen

Doorslagzone

De Doorslagzone ligt naast het gebouw van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het is aan de Doorslag, voor het Stadshuis en Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM.

Wat gaat hier gebeuren?

Er komen 4 woongebouwen van verschillende hoogtes met een gevarieerd programma. Er komen 452 woningen:

- 94 sociale huurwoningen;
- 145 middenhuur woningen;
- overige woningen vrije sector huur en koop.

Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor horeca. Het parkeren wordt deels op eigen terrein opgelost met 80 parkeerplaatsen in een al gebouwde garage en deels in een nog te bouwen garage aan de Doorslag bij het Sint Antonius ziekenhuis. Verder komen er 27 opstelplekken voor elektrische deelauto’s in de nabij gelegen parkeergarage Theater, die door de gemeente op het dak voorzien zal worden van zonnepanelen.

Waarom?

Er is in Nieuwegein grote vraag naar woningen. Door hier 452 woningen te realiseren voor starters, senioren en andere woningzoekers, verlichten we de druk op de woningmarkt. Daarnaast maken we City hiermee duurzamer, aantrekkelijker en levendiger.

Hoe staat het er nu mee?

Er is een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Koopmans/NEOO over het bouwplan. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam heeft de schetsen uitgewerkt in een Voorlopig Ontwerp (VO). Na de zomer wordt dit verder ontwikkeld tot een Definitief Ontwerp. 

Meedoen, meer weten en reageren

De schetsen zijn uitgewerkt in een Voorlopig Ontwerp. Daarna volgt een Definitief Ontwerp. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen op het VO reageren. Normaal gesproken organiseert de ontwikkelaar hiervoor een informatiebijeenkomst. Door de coronacrisis is dat niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente de webpagina ikbennieuwegein.nl/vodoorslagzone beschikbaar gesteld. Hierop presenteren zij de plannen aan de hand van een animatie en een presentatiefilmpje. Ook kunnen geïnteresseerden en omwonenden hier tot en met 26 juli hun reactie geven op de plannen.

Na de zomer starten de officiële procedures met de gebruikelijke inspraak. Dan wordt ook meer duidelijk bij wie u terecht kunt als u interesse heeft voor een woning in de Doorslagzone.

Houd de gemeentepagina in de Molenkruier in de gaten en volg de gemeente via Facebook, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over City door een e-mail te sturen naar city@nieuwegein.nl.