Point of View

Meer informatie:

 • Volledige projectinformatie op pointofview.nl

  Meer info
 • Alle beschikbare downloads op Nieuwegein.nl

  Downloads
 • Contactgegevens gemeente en ontwikkelaar

  Contact

Planning

 • Augustus - mei
  2020

  Bouwrijp maken locatie

 • Maart
  2020

  Start bouw

Point of View

Tussen de Herenstraat en de Noordstedeweg, naast de Karwei, zouden eigenlijk kantoren komen maar er is nu meer vraag naar woningen. Om in te spelen op de woningnood in Nieuwegein zal Blauwhoed Vastgoed hier een appartementengebouw met 48 hoogwaardige koopwoningen met een ondergrondse parkeergarage en openbare tuin.

Groen in de binnenstad

De locatie is groen en dat blijft! Wat is het heerlijk als je straks kunt wonen in het groen én alle voorzieningen van de binnenstad onder handbereik hebt.

appartementen aan het water verkleind3

Aansluiting op omliggende gebied

De gemeente vindt het belangrijk dat het plan goed aansluit op het gebied Herenstraat en Kruyderlaan en dat het groene karakter zoveel mogelijk behouden blijft, zodat het meerwaarde biedt voor City Nieuwegein. Ontwikkelaar Blauwhoed heeft hier rekening meegehouden in de plannen. Bij de ontwikkeling zijn omwonenden, mogelijk toekomstige bewoners en andere belanghebbenden zoveel mogelijk betrokken!

Proces en planning

De vergunningen zijn verleend. In augustus 2019 zijn de voorbereidende werkzaamheden, waaronder het bouwrijp maken van de locatie, gestart.

Naar verwachting start aannemer Cordeel in oktober 2020 met de bouwwerkzaamheden. Cordeel is de bouwpartner van Blauwhoed die het appartementengebouw met ondergrondse parkeergarage op deze locatie realiseert. Zodra de werkzaamheden starten, krijgt de HN-locatie (Herenstraat-Noordstedeweg) zijn officiële naam: Point of View (de naam van het nieuwe gebouw).

Naar verwachting wordt het appartementengebouw in het najaar van 2022 opgeleverd.