City West

Planning

City West

City West is het gebied aan de westkant van City Nieuwegein. Het beslaat het grote parkeerterrein en een deel van de omringende gebouwen.

Wat gaat hier gebeuren?

Het idee is om hier duurzame appartementen te bouwen met veel groen. Een goede overgang naar de omliggende woningen krijgt extra aandacht. Waar in City West deze woningen precies komen is nog niet bepaald. Er wordt intensief samengewerkt met de Wageningen Universiteit en het KWR om City West zo duurzaam mogelijk te maken.

Waarom?

De gemeente heeft de ambitie om City Nieuwegein duurzamer, aantrekkelijker en levendiger te maken. In City West is ruimte om deze ambities te verwezenlijken. Door de bouw van aantrekkelijke nieuwe woningen wordt City West een stuk levendiger. Verder krijgt dit deel van City het visitekaartje van een echt stadscentrum voor iedereen die arriveert met het openbaar vervoer.

Hoe staat het er nu mee?

De ideeën moeten nog uitgewerkt worden.

Meedoen

Bij de verdere vernieuwing van City Nieuwegein wil de gemeente nadrukkelijk de stad betrekken. De gemeente gaat daarom samen met de stad, waar het kan, co-creëren. U doet toch ook mee? Houd de gemeentepagina in de Molenkruier in de gaten en volg de gemeente via social media. U kunt zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over City door een email te sturen naar city@nieuwegein.nl