We komen iedere dag wel in City

We komen iedere dag wel in City

Ze wonen meer dan 40 jaar in Nieuwegein; Louis en Carla de Theye. Eerst tussen de landerijen, waarvandaan ze de binnenstad verder zagen groeien. Carla vond dat wel fijn. Als Haagse houdt zij wel van een beetje reuring. Nu wonen ze pal naast City, op de bovenste verdieping van een relatief nieuwe flat.  Met een geweldig uitzicht. ‘Op een mooie dag kun je zelfs de Euromast zien’, vertelt Carla.

Op een warme dag zijn we graag op het plein
‘Eigenlijk komen we iedere dag wel in City, zegt Carla. ‘De auto hoeven we niet meer te gebruiken’, vult Louis aan. ‘Alles is op loopafstand.’  Een voorkeur voor een winkel hebben ze niet; ze bezoeken trouw alle winkels en plekken in City. Op een warme dag zijn ze graag op het plein, om een terrasje te pikken. Zo heeft Barista een heerlijk zonnig terras. ‘Daar zijn we dan ook vaak te vinden’, aldus Louis.

Elke keer wordt er wel weer wat leuks verzonnen
Als Louis en Carla in City zijn genieten ze van de levendigheid. Carla:’ Er worden ook altijd veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo heeft ieder seizoen wel wat: zoals bijvoorbeeld de sfeervolle verlichting in de laatste maanden van het jaar en de spelende kinderen bij de fonteinen op een zomerse dag. Elke keer wordt er wel weer wat leuks verzonnen. 

Verrast over de veelzijdigheid
‘Wat ons betreft gaan we hier niet meer weg. We wonen in een fijne flat met een goede mix aan bewoners; diverse gezinnen, werkenden en gepensioneerden. Bovendien hebben we alles binnen handbereik, ligt Nieuwegein heel centraal  en hebben we hier veel sociale contacten. Als je ‘even’ een boodschapje gaat doen ben je zo 45 minuten verder. Mensen die bij ons op bezoek komen zijn altijd verrast over de veelzijdigheid van City. Voor ons is het gewoon, maar anderen valt het meer op.’